Politisk bokhylle – november 2019

Vi har samlet noen av de bøkene Civitas ansatte har lest og skrevet om i det vi har kalt en «politisk bokhylle», som du finner her.

Boken det har vært mest debatt om den siste måneden, er Emil André Erstads bok om veivalgsprosessen i KrF. Kristin Clemet skrev om boken i Minerva. Les også debattinnleggene nederst i bokomtalen:

Erstad, Emil André: Hareides fall. 36 dagar som endra norsk politikk.

Aksel Versto Storsletten skrev om boken om Statoil/Equinors historie:

Borchgrevink, Aage Storm: Giganten. Fra Statoil til Equinor: Historien om selskapet som forandret Norge

Bård Larsen har skrevet om Anne Holts seneste kriminalroman, som har klare samfunnskommenterende elementer. De utfordringene vi står overfor i en tid der demokratiet er under press, står sentralt, og ikke minst motkrefter og liberale dilemmaer som kan gi følgeskader under dette presset.

Holt, Anne: Furet/værbitt

Marius Doksheim har skrevet om en ny bok om globaliseringen, der denne forsvares fra venstre:

Clausing, Kimberly: Open – The Progressive Case for Free Trade, Immigration, and Global Capital

Til sist har Mathilde Fasting skrevet om etterfølgeren til The Handmaid’s Tale, The Testaments. «Ta tiden som trengs til å fordøye hvordan det er å leve i et slikt samfunn», skriver hun.

Atwood, Margaret: The Testaments

Resten av omtalene i den politiske bokhyllen kan leses her.

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »