Medarbeidere

 • Kristin Clemet er daglig leder i Civita. Hun var utdannings- og forskningsminister i perioden 2001 – 2005 og viseadministrerende direktør i Næringslivets Hovedorganisasjon fra 1998 til 2001. Hun har tidligere vært arbeids- og administrasjonsminister (1989 -1990) og stortingsrepresentant for Høyre (1989-1993). Hun har også vært redaktør i Tidens Tegn, politisk rådgiver i Industridepartementet (1981-83), gruppesekretær i Stortinget, byrådssekretær i Oslo kommune og politisk rådgiver ved Statsministerens kontor (1985-86). Kristin er utdannet siviløkonom fra NHH.

 • Marius Doksheim er fagsjef i Civita, og har ansvar for det faglige prosjektarbeidet i Civita. Han arbeider også med temaer som markedsøkonomi, handel og migrasjon, og har blant annet vært medforfatter av bøker om velferdsstaten (Den norske velferden), innvandring (De nye seierherrene) og public choice (Svikt! En introduksjon til public choice). Doksheim har en mastergrad i politisk økonomi fra Handelshøyskolen BI.

 • Therese Thomassen

  Kommunikasjonssjef

  Therese Thomassen er kommunikasjonssjef i Civita. Hun har blant annet ansvaret for arrangementer, sosiale medier, hjemmesiden/nyhetsbrev, alumni, PR og markedsføring, design og produksjon av publikasjoner, m.m. Therese har tidligere vært kommunikasjonsrådgiver i Civita i perioden 2005-2011. Hun har en bachelor i internasjonal kommunikasjon (BIC) fra New Zealand, og 2-årig IT studie fra NITH (DPH), og har ved siden av studier blant annet vært aktiv som tredje års representant i School of Communication og norsk representant i Unitec International Student Club (UISC).

 • Mathilde Fasting

  Siviløkonom, idèhistoriker, fundraising

  Mathilde Fasting arbeider som idéhistoriker, prosjektleder og har ansvar for fundraising i Civita. Hun er siviløkonom fra NHH, bachelor og master i idéhistorie fra Universitet i Oslo og er dr.rer.pol. med en doktorgradsavhandling om økonomen og juristen Torkel Aschehoug. Hun har arbeidserfaring innen strategi og business development fra Orkla og Storebrand, og fra drift av egne virksomheter innenfor eiendom og handel.

 • Cathrine Ulrikson

  Administrativ koordinator

  Cathrine Ulrikson er administrativ koordinator i Civita. Hun er utdannet grafisk designer i Firenze – Italia. Har tidligere jobbet som både prosjektleder og grafisk designer i diverse reklamebyråer, som Suburbia, Bates, Leo Burnett og McCann.

 • Eirik Løkke

  Rådgiver

  Eirik Løkke jobber som rådgiver i Civita. Han har tidligere jobbet som digital rådgiver i UNICEF Norge og kampanjerådgiver i Høyre. Eirik er utdannet ved Universitetet i Bergen med fagene Historie (master), Sammenlignende Politikk (bachelor) og delfag jus (EMK-Rett). Han har tidligere vært leder for Studentersamfunnet i Bergen og sitter idag i redaksjonsrådet i Minerva.

 • Lars Fr. H. Svendsen

  Professor i filosofi

  Lars Fr. H. Svendsen jobber deltid som filosof i Civita. Svendsen er professor i filosofi ved Universitetet i Bergen. Han har blant annet utgitt bøkene «Kjedsomhetens filosofi» (1999), «Kunst» (2000), «Ondskapens filosofi» (2001), «Mennesket, moralen og genene» (2001), «Hva er filosofi» (2003), «Mote» (2004), «Frykt» (2007), «Arbeidets filosofi» (2011), «Frihetens filosofi» (2013) og «Ensomhetens filosofi» (2015). Bøkene hans er oversatt til 27 språk.

 • Torkel Brekke

  Professor i religionshistorie

  Torkel Brekke arbeider deltid som religionshistoriker i Civita og leder for Civita-akademiet. Brekke er forsker I og assisterende direktør ved Institutt for fredsforskning (PRIO). Brekke ble  i 2007 professor i religionshistorie og Sør-Asia områdestudier ved Institutt for kulturstudier og orientalske språk ved Universitetet i Oslo. Han har en doktorgrad fra Universitetet i Oxford, og har skrevet og redigert en rekke bøker og artikler om forholdet mellom kultur og politikk. Han har jobbet som rådgiver i Forsvarsdepartementet, og har hatt flere typer engasjementer for Utenriksdepartementet. Han er fast skribent i Dagbladet, og sitter i det svenske Vitenskapsrådet.

 • Torstein Ulserød

  Jurist og rådgiver

  Torstein arbeider som jurist og rådgiver i Civita. Han er utdannet jurist (mastergrad) fra Universitetet i Oslo. Torstein har tidligere arbeidet i Ernst & Young Advokatfirma og Utlendingsdirektoratet, og har særlig arbeidet med skatterett, utlendingsrett og forvaltningsrett. I Civita arbeider han særlig med spørsmål knyttet til rettsikkerhet, menneskerettigheter og forvaltningsrett, men også med mer generelle politiske og ideologske spørsmål.

 • Nikolai Hegertun

  Prosjektleder

  Nikolai Hegertun er prosjektleder i Civita. Han har ansvaret for Civitas prosjekt om utviklingspolitikk. Han har tidligere jobbet med utvikling og demokratiassistanse ved Oslosenteret for Fred og Menneskerettigheter. Nikolai har en mastergrad i Peace and Conflict Studies fra Universitetet i Oslo og en bachelorgrad i Kultur og Kommunikasjon.

 • Lars Gauden-Kolbeinstveit

  Filosof og rådgiver

  Arbeider som filosof og rådgiver i Civita. Lars har blant annet været redaktør for «10 essays om ytringsfrihet» og medredaktør for «15 essays om ansvar». I tillegg har han skrevet en rekke artikler og notater.

  Lars arbeider i hovedsak med ideologi og politisk filosofi. Lars har, sammen med Torkel Brekke, ansvaret for Civita-akademiet i politisk filosofi. Han er utdannet filosof med mastergrad fra UiO og har også studert samfunnsøkonomi ved UiB. Har tidligere vært leder i Studentersamfunnet i Bergen (2004) og jobbet som kronikk- og debattansvarlig i Dag og Tid. Lars sitter i dag i tidsskriftet Minervas redaksjonsråd.

 • Bård Larsen

  Historiker

  Bård Larsen arbeider som historiker i Civita. Bård er historiker og har skrevet masteroppgave om folkemordet på armenerne. Han har skrevet en rekke artikler for bl.a Humanist og Etter Lemkin, om temaer knyttet til ideologi, konflikt, politisk islam og totalitarisme. I 2008 ga han ut Civita-boken «Storebror dreper! Om totalitarisme». I 2011 gav Bård ut boken «Idealistene – om venstresidens reise i det autoritære». Bård har tidligere jobbet som historielærer i den videregående skolen og vært tilknyttet Holocaustsenteret.

 • Haakon Riekeles

  Samfunnsøkonom

  Haakon Riekeles arbeider som samfunnsøkonom i Civita. Haakon har en mastergrad i samfunnsøkonomi fra Universitet i Oslo, og har en bacherlorgrad fra Oxford University. Han har tidligere jobbet i Finansdepartementet, og har vært nestleder i Unge Venstre.

 • Steinar Juel

  Samfunnsøkonom

  Steinar Juel arbeider deltid som samfunnsøkonom i Civita. Juel er utdannet sosialøkonom fra Universitetet i Oslo (UiO). Han var i Kreditkassen/Nordea i perioden 1991-2015, det meste av tiden som sjeføkonom. Tidligere har han arbeidet i blant annet Norges Bank, Finansdepartementet, Bankforeningen, EFTA Sekretariatet i Geneve og som personlig rådgiver for Rolf Presthus og Arne Skauge i deres tid som finansministre midt på 1980-tallet. Juel er i dag også medlem i Norges Banks hovedstyre.

 • Anne Siri Koksrud Bekkelund arbeider som politisk økonom i Civita. Hun har tidligere vært byrådssekretær i byrådsavdeling for kultur og næring (V) i Oslo, og har også tidligere arbeidet deltid som stipendiat og prosjektmedarbeider i Civita 2010/11. Anne Siri er medredaktør i tidsskriftet Minerva, utdannet sivilingeniør i industriell økonomi og teknologiledelse fra NTNU og har en mastergrad i politisk økonomi fra Handelshøyskolen BI.

 • Iyad el-Baghdadi is a fellow at Civita. He is a prominent Arab Spring intellectual, writer, and activist. A career entrepreneur, he had over a decade’s experience with start-ups when the Arab uprisings started in 2011. Over the next few years, his Twitter account became among the most influential and respected – ultimately leading in 2014 to him being arrested, jailed, and eventually exiled from the United Arab Emirates, due to his pro-democracy activism. Iyad is a self-described «Islamic libertarian», and writes on issues related to Islam & liberty, the Arab Spring, and Middle East & Arab world affairs; he also writes about radicalization, Jihadist ideology, and populism. His professional expertise is in start-up consultancy, project management, new media, and IT. At Civita he will be working on the project “Islam and liberty”.

   

 • Jan Erik Grindheim har hovedfag og doktorgrad i sammenliknende politikk fra Universitetet i Bergen og studier i statistikk fra University of Michigan, Ann Arbor. Han har tidligere vært førsteamanuensis i europeisk integrasjon ved Universitetet i Agder og førsteamanuensis II i Bergen og ved NTNU samt EU-rådgiver for Universitetet i Oslo, hvor han i tillegg har forelest i komparativ politikk og utvikling og iverksetting av offentlig politikk ved Institutt for statsvitenskap. Jan Erik har drevet eget konsulentfirma, vært ansvarlig redaktør av tidsskriftet Stat & Styring og arbeidet med regional næringsutvikling for det interkommunale selskapet Oslo Teknopol. I dag er han leder for Europabevegelsen i Norge. I Civita arbeider han deltid med prosjekter/utredninger knyttet til handelsspørsmål mellom Europa og USA.

 • Lars Peder Nordbakken arbeider deltid som økonom i Civita. Han er utdannet siviløkonom fra NHH og driver også egen konsulentvirksomhet, med spesialområde strategi, markedsføring og innovasjon. Nordbakken er forfatter av Civita-boken “Muligheter for alle – dynamisk vekst i en liberal markedsøkonomi” (2006), samt en rekke artikler og essays om liberalisme, politikk og økonomi. Han har også gitt bidrag til politikkutvikling knyttet til makroøkonomisk stabilisering, innovasjon, entreprenørskap og verdiskaping. Nordbakken er medlem av the Mont Pelerin Society og Civitas fagråd.

 • Øyvind Eggen

  Seniorrådgiver

  Øyvind Eggen er seniorrådgiver på Civitas prosjekt om utviklingspolitikk. Han har tidligere vært fagdirektør i Norad og seniorforsker ved Norsk utenrikspolitisk institutt, med spesialsering i internasjonal utviklingspolitikk og effekter av bistand. Øyvind har en doktorgrad om stat og styring i Afrika med vekt på bistandens rolle. Han har hatt flere verv i Venstre knyttet til lokal og internasjonal politikk, og styreverv i flere bistandsorganisasjoner. Øyvind jobber i Civita på deltid, kombinert med konsulentvirksomhet og studieopphold i USA.

 • Villeman Vinje

  Samfunnsøkonom

  Villeman Vinje arbeider deltid som samfunnsøkonom i Civita. Han har arbeidserfaring fra management consulting i A.T. Kearney og som analytiker og finanspolitisk rådgiver i Høyres stortingsgruppe. Han har bl.a. studert Economics (MA) i Skottland, Business Strategy (MSc) på BI og tatt finansanalytikerstudiet (NHH). Han har også hatt tillitsverv i lokalpolitikken, er sekretariatsleder i Alliansen for norsk, privat eierskap og er partner i analyseselskapet NyAnalyse.

 • Mats A. Kirkebirkeland arbeider deltid som rådgiver for Civita. Han har studert finans ved Handelshøyskolen BI i Oslo, og statsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Han er aktiv i Høyre og har også hatt en rekke studentpolitiske tillitsverv. Mats jobber til daglig som selvstendig næringsdrivende.

 • Eilev Hegstad jobber deltid som prosjektleder i Civita på et prosjekt om kristendemokratiet. Eilev er også redaktør for Kristendemokratisk Forum, en arena for ideologisk debatt og bevisstgjøring av kristendemokrater. Han har vært stipendiat i Civita våren 2011, er utdannet statsviter fra UiO, og har også blant annet bakgrunn som internasjonal nestleder i KrFU.

 • Iven Opsahl

  Prosjektmedarbeider

  Iven Opsahl jobber som prosjektmedarbeider i Civita. Hun er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo. Iven har ved siden av studier blant annet vært aktiv som styremedlem i studentorganisasjonene ELSA og JSU.

 • Mari Rage Bråstein er utplassert fra masterprogrammet i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo og er med på et prosjekt for Civita. Mari har en bachelor i offentlig administrasjon og ledelse fra UiO. Hun har tidligere vært leder i Elevorganisasjonen i Rogaland.

 • Jenny Nortvedt er utplassert fra masterprogrammet i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo og er med på et prosjekt for Civita. Jenny har en bachelorgrad i internasjonale studier, og flere enkeltemner fra det juridiske fakultet. Ved siden av studiene er hun engasjert i YATA-nettverket, og er i dag nestleder i YATA Oslo.

 • Maja Lie Opdahl er utplassert fra masterprogrammet i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo og er med på et prosjekt for Civita. Maja har en bachelorgrad i internasjonale relasjoner fra London og har erfaring fra studie- og arbeidsopphold i Spania, Colombia og Chile. Ved siden av studiene sitter hun i styret til Arbeidslivsutvalget for Statsvitenskap.

 • Jonas Vikingstad

  Ungdomsrådgiver

  Jonas Vikingstad er ungdomsrådgiver i Civita. Ved siden av å gå siste året ved St. Olav videregående skole er han også politisk nestformann i Rogaland FpU. Jonas har vært aktiv i ungdomspolitikken fra 2014 og interesserer seg spesielt for liberalismens ideer og verdier.

 • Elin Adamsen (i permisjon)

  Administrasjonskonsulent

  Elin Adamsen er administrasjonskonsulent i Civita. Hun har tidligere vært ansatt i Drammen kommune som kommunaldirektørenes sekretær. Fra 2007 – 2013 var hun ansatt i McKinsey & Company som Executive Assistant. Elin har en bachelor i kultur/samfunnsfag fra Aarhus Universitet og Universitetet i Oslo.

 • Kjartan Sondresen er videoprodusent på Civitas debattmøter. Han har en mastergrad i samfunnsøkonomi fra Universitetet i Oslo, og en to-årig utdannelse som dokumentarfilmregissør fra Film og TV Akademiet. Kjartan har bred erfaring fra film og video produksjon, og jobber i skjæringspunktet mellom dokumentar og informasjonfilm innenfor de nye media plattformene.