Hvordan starte en revolusjon?

Hvordan lykkes man med å fjerne udemokratiske regimer? Hvilke forutsetninger ligger til grunn for å gjennomføre en demokratisk revolusjon med ikke-voldelig midler?

I forbindelse med Oslo Freedom Forum inviterte Civita til frokostmøte med Srdja Popovic, arkitekten bak avsettelsen av Slobodan Milošević i Seriba.

Popovic er en demokratiaktivist som har bistått demokratiaktivister rundt om i verden, og ble i 2012 kåret av magasinet Wired til «en av de 50 viktigste personene som vil forandre verden». Popovic har hovedrollen i de to prisbelønnede dokumentarene How to Start a Revolution og Bringing Down a Dictator.

Som innledere kom også Peter Ackerman, grunnlegger av The International Center on Nonviolent Conflict, tidligere styreleder for Freedom House og medlem av Council of Foreign Relations, samt Dr. Erica Chenoweth, forfatter av boken: «Why Civil Resistance Works: The Strategic Logic of Nonviolent Conflict».

 

Se innleggene her:


Se debatten her:

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »