BOKLANSERING: Da mennesket skapte verden


– De siste 20-25 årene har pengepolitikken blitt brukt til å hindre enhver resesjon. Men i kapitalismen er signaler om tap like viktig som inntjening, sa den prisbelønnede idehistorikeren og forfatteren Johan Norberg i sin innledning på Civitas frokostmøte i forbindelse med boklanseringen av hans bok "Da mennesket skapte verden".

Boken, som er utgitt av Orkana forlag, er historien om velstandsutviklingen og dens viktige forutsetninger, et kampskrift mot den kontrolliver, misunnelse og frykt som truer friheten i dag. Med denne boken går Norberg rett inn i dagens aktuelle debatter om markedsøkonomi, bedrifters samfunnsansvar, miljø, lykke og konsum.

Den norske utgaven av boken ble lansert på frokostmøtet og Johan Norberg innledet til debatt. Postdoktorstipendiat Cathrine Holst, UiO, og journalist og forfatter Sten Inge Jørgensen kommenterte.

Se innlegget til Johan Norberg, og kommentarer fra Cathrine Holst og Sten Inge Jørgensen her:

Debatt:

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »