Ideer

Politisk bokhylle – november 2019

Vi har samlet noen av de bøkene Civitas ansatte har lest og skrevet om i det vi har kalt en «politisk bokhylle».

Publisert: 12. november 2019

Vi har samlet noen av de bøkene Civitas ansatte har lest og skrevet om i det vi har kalt en «politisk bokhylle», som du finner her.

Boken det har vært mest debatt om den siste måneden, er Emil André Erstads bok om veivalgsprosessen i KrF. Kristin Clemet skrev om boken i Minerva. Les også debattinnleggene nederst i bokomtalen:

https://www.civita.no/politisk-bokhylle/erstad-emil-andre-hareides-fall-36-dagar-som-endra-norsk-politikk

Aksel Versto Storsletten skrev om boken om Statoil/Equinors historie:

https://www.civita.no/politisk-bokhylle/borchgrevink-aage-storm-giganten-fra-statoil-til-equinor-historien-om-selskapet-som-forandret-norge

Bård Larsen har skrevet om Anne Holts seneste kriminalroman, som har klare samfunnskommenterende elementer. De utfordringene vi står overfor i en tid der demokratiet er under press, står sentralt, og ikke minst motkrefter og liberale dilemmaer som kan gi følgeskader under dette presset.

https://www.civita.no/politisk-bokhylle/holt-anne-furet-vaerbitt

Marius Doksheim har skrevet om en ny bok om globaliseringen, der denne forsvares fra venstre:

https://www.civita.no/politisk-bokhylle/clausing-kimberly-open-the-progressive-case-for-free-trade-immigration-and-global-capital

Til sist har Mathilde Fasting skrevet om etterfølgeren til The Handmaid’s Tale, The Testaments. «Ta tiden som trengs til å fordøye hvordan det er å leve i et slikt samfunn», skriver hun.

https://www.civita.no/politisk-bokhylle/atwood-margaret-the-testaments

Resten av omtalene i den politiske bokhyllen kan leses her.