Politisk bokhylle – oktober 2019

 

Vi har samlet noen av de bøkene Civitas ansatte har lest og skrevet om i det vi har kalt en «politisk bokhylle», som du finner her.

Nylig har Lars Kolbeinstveit skrevet om to nye bøker om ytringsfrihet, med ganske ulikt budskap:

Rossavik, Frank: Best å holde kjeft?

Stærk, Bjørn: Ytringsfrihet – annotert

Christine Meyer og Victor Normans bok Ikke for å konkurrere: Strategi for fellesskapets tjenere har fått en del oppmerksomhet. Mathilde Fasting skrev kritisk om den i Minerva:

Meyer, Christine og Victor Norman: Ikke for å konkurrere: Strategi for fellesskapets tjenere

«Venstresiden og typer som Kristjánsson har de beste fortellingene. Politikken er det verre med», skriver Lars Kolbeinstveit i en positiv omtale av Rødt-politiker Mimir Kristjánssons siste bok:

Kristjánsson, Mímir: Mamma er trygda

Enda mer positiv var Jan Erik Grindheim i sin omtale av Sylo Tarakus bok om de liberale stemmene i islam:

Taraku, Sylo: Frihetskampen i islam

En noe eldre bok fikk fornyet aktualitet da Esther Duflo og Abhijit Banerjee ble utpekt som årets vinnere av Nobels økonomipris. Marius Doksheim skrev om boken Poor Economics i 2011:

Banerjee, Abhijit og Esther Duflo: Poor Economics. A Radical Rethinking of the Way to Fight Global Poverty

 

Resten av omtalene i den politiske bokhyllen kan leses her.

 

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »