Ideer

Politisk bokhylle – oktober 2019

Vi har samlet noen av de bøkene Civitas ansatte har lest og skrevet om i det vi har kalt en politisk bokhylle. Her er noen av bøkene vi har skrevet om i det siste.

Publisert: 14. oktober 2019

Vi har samlet noen av de bøkene Civitas ansatte har lest og skrevet om i det vi har kalt en «politisk bokhylle», som du finner her.

Nylig har Lars Kolbeinstveit skrevet om to nye bøker om ytringsfrihet, med ganske ulikt budskap:

https://www.civita.no/politisk-bokhylle/rossavik-frank-best-a-holde-kjeft

https://www.civita.no/politisk-bokhylle/staerk-bjorn-ytringsfrihet-annotert

Christine Meyer og Victor Normans bok Ikke for å konkurrere: Strategi for fellesskapets tjenere har fått en del oppmerksomhet. Mathilde Fasting skrev kritisk om den i Minerva:

https://www.civita.no/politisk-bokhylle/meyer-christine-og-victor-norman-ikke-for-a-konkurrere-strategi-for-fellesskapets-tjenere

«Venstresiden og typer som Kristjánsson har de beste fortellingene. Politikken er det verre med», skriver Lars Kolbeinstveit i en positiv omtale av Rødt-politiker Mimir Kristjánssons siste bok:

https://www.civita.no/politisk-bokhylle/kristjansson-mimir-mamma-er-trygda

Enda mer positiv var Jan Erik Grindheim i sin omtale av Sylo Tarakus bok om de liberale stemmene i islam:

https://www.civita.no/politisk-bokhylle/taraku-sylo-frihetskampen-i-islam

En noe eldre bok fikk fornyet aktualitet da Esther Duflo og Abhijit Banerjee ble utpekt som årets vinnere av Nobels økonomipris. Marius Doksheim skrev om boken Poor Economics i 2011:

https://www.civita.no/politisk-bokhylle/banerjee-abhijit-og-esther-duflo-poor-economics-a-radical-rethinking-of-the-way-to-fight-global-poverty

Resten av omtalene i den politiske bokhyllen kan leses her.