Demokratiet og den politiske debatten

Terrorhandlingene i Oslo og på Utøya fremstår fortsatt som ubegripelige, noe de sannsynligvis vil gjøre i lang tid fremover. Fortsatt er det vanskelig å tenke på forklaringer eller fremtidens politiske debatt. Samtidig er vi opptatt av at statsminister Stoltenberg må få rett i sine ønsker om at ugjerningene skal føre til mer åpenhet og mer demokrati. I respekt for de som er savnet eller døde må debatten fortsette.

Her har vi samlet noe av det vi har lest de siste dagene. Vi er ikke nødvendigvis enige i alt, men det har fått oss til å tenke om hvordan demokratiet og den politiske debatten nå skal gjenopprettes og videreutvikles.

 

Naser Khader, medlem av det danske Folketinget for Det Konservative Folkeparti: ”Jeg foretrækker hård debattone frem for fysisk handling.”

Bjørn Stærk, blogger: ”On Bruce Bawer and Islam criticism after 22/7

Frank Rossavik, kommentator i BT: ”Når spillet starter igjen.

Nathalie Rothschild, kommentator i Spiked!: ”It’s not ‘naive’ to defend liberty

Boris Johnson, ordfører i London og kommentator i The Daily Telegraph: ”There is nothing to study in the mind of Norway’s mass killer

Anita Bay Bundegaard, kulturredaktør i Politiken: ”Samfundet efter Anders Behring Breivik

Brendan O’Neill, redaktør i Spiked!: ”Don’t turn Norway into Europe’s 11 September

Ross Douthat, kommentator i New York Times: ”A Right-Wing Monster

Christopher Hitchens, forfatter og kommentator i Slate: ”A Ridiculous Rapid Response

Pedro Carmona-Alvaréz i Bergens Tidende: ”Kjære alle sammen

 

Anbefal gjerne flere artikler i kommentarfeltet.

 

 

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »