SOMMERMOTE: Chic Guevara?

Ikke en sommer uten at man ser ungdommer sprade rundt i trøyer med den velkjente revolusjonshelten avbildet på brystet. Senest i dag så jeg Sosialistisk Ungdoms leder med en slik trøye. Hun mener nok noe med det, i motsetning til flertallet som knapt aner hvem den skjeggete fyren på bildet er.


Antagelig har de fått det for seg at det er en kul latin-amerikansk ”frihetshelt”  som har opponert mot USA. Uansett, kult er det i hvert fall å vise at man er samfunnsengasjert og at man har meninger – at man står for noe, liksom. Eller?


I Danmark vakte en tv-kokk nylig fortjent harme ved å bære en Che Guevara -trøye i et tv-program. Kokken forsvarte seg med at programmet handlet om cubansk mat. Den danske nettavisen 180 GRADER spurte betimelig om det ville være like greit, i et tv-program om italiensk mat, å opptre i en Mussolini-trøye.


Hvem var så denne ”revoulsjonshelten” og venstresidens poster-boy numero uno? Den danske nettavisen minnet sine lesere om noen ”highlights” fra Che Guevaras karriere som burde få flere enn lederen i Sosialistisk Ungdom til å tenke seg om.


DE

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »