Nr. 11 2010: Staten, markedet og det sivile samfunn

Ikke bare i Norge, men i de fleste utviklede og velstående land, har offentlig sektor vokst over lang tid. I Norge er offentlig sektor landets største arbeidsgiver, landets største investor, landets største eier og landets største finansielle sparer. Den offentlige sektors sterke vekst har hittil ikke bekymret veldig mange. Tvert om synes det som om det fortsatt fremmes sterke krav om at staten og kommunene må påta seg stadig nye oppgaver.

Statens rolle har betydning for et liberalt markedsøkonomisk samfunn. Men staten bør begrenses på områder der det sivile samfunn/markedet løser oppgavene på en mer kostnadsriktig måte.

Last ned og les notatet her: civita-notat_11_2010

Neste arrangement

aug
21
torsdag
08:00

Piketty – og ulikhet i Norden

Cafe Christiania

Civita inviterer til frokostmøte på Café Christiania torsdag 21. august kl.8.00-9.30. I panelet: Christian Bjørnskov, professor og forsker i internasjonal økonomi ved Aarhus Universitet, Einar Lie, sosialøkonom og professor i historie ved UiO og Jesper Roine, økonom og førsteamanuensis ved Handelshøyskolen i Stockholm og forfatter av boken «Piketty forklart», som kommer på norsk på Spartacus forlag senere i høst.

Kommende arrangementer

Tidligere arrangementer