VELFERD: Hvem eier velferdsstaten?

”Akkurat som Arbeiderpartiet spilte en pådriverrolle i opposisjon frem til 1930-tallet, spilte de borgerlige opposisjonspartiene stadig en pådriverrolle selv under Arbeiderpartiets såkalte ettpartiregime på 1950-tallet. Arbeiderpartiet var ikke alltid i front når det gjaldt å innføre universelle ordninger, og det var de borgerlige partiene, med Høyre i front, som i 1957 presset Arbeiderpartiet til å fjerne behovsprøvingen i alderstrygden.” Det sa professor ved Universitetet i Bergen, Stein Kuhnle, på gårsdagens frokostmøte, som også var lansering av boken Den norske velferden. Se video fra møtet her:

Se innleggene her:

 

 


Se debatten her:

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »