Statens rolle i norsk økonomisk politikk

Har staten tømt verktøykassen? Hvordan kan staten være aktiv eier og samtidig være lovgiver og styre politisk? Er staten best som passiv eier? Hva skal være prinsippene for statlig eierskap?

Einar Lie har gitt ut boken Norsk økonomisk politikk etter 1905. Det er historien om hvordan staten gradvis har blitt viktigere som eier av næringslivet, samtidig som muligheten til å utøve eierskap har blitt mindre.

Se video fra frokostmøtet med med professor i historie og forfatter Einar Lie, har vi invitert Bjørn Skogstad Aamo, tidligere statssekretær (Ap) og direktør i Kredittilsynet, Eivind Reiten, tidligere statsråd (Sp) og konsernsjef i Norsk Hydro, og Karen Helene Ulltveit-Moe, professor ved UiO.

 

Podcast fra møtet finner du her.

 

Se innleggene her:

Se debatten her:

 

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »