Trenger vi et liberalistisk parti?

Valgordningen gjør at det er meget krevende å starte nye partier og få plass i nasjonalforsamlingen i Norden. Men i Danmark har det lyktes: Liberal Alliance fikk ved siste valg ni representanter i Folketinget.

Liberal Alliance ble etablert under navnet Ny Alliance i 2007 av utbrytere fra Radikale Venstre og de Konservative. Etter litt turbulens i starten er partiet nå etablert som et tydelig liberalistisk alternativ i dansk politikk. Ifølge Liberal Alliance mener alle de andre partiene i Danmark omtrent det samme, mens Liberal Alliance har tatt den plassen det danske Venstre hadde på 1980-tallet.

Men har Liberal Alliance innflytelse på dansk politikk? Er det tenkelig at særlig mange nordiske velgere vil støtte et liberalistisk parti? Hvilke merkesaker har Liberal Alliance?  Og hvordan ble det egentlig mulig å etablere et helt nytt parti i Danmark?

Se video fra møtet med partileder i Liberal Alliance, Anders Samuelsen.

Les også Jan Arild Snoens kommentar Det nye Venstre på Minervanett.no her.

 

Podcast fra møtet finner du her.

 

Se innlegget her:

Se debatten her:

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »