Frokostmøte om Adam Smith og Nasjonenes velstand

Civita inviterer til frokostmøte på Cafe Christiania torsdag 3. november kl. 8.00-9.30

The Wealth of Nations kom ut i 1776. Verket fikk raskt stor betydning, også i Norge. Nå kommer det på norsk, utgitt på Sonstad forlag. Hvilken betydning har boken i dag, mer enn 200 år etter lanseringen?

Hvordan har Adam Smiths teorier om markedet påvirket den moderne markedsøkonomien, og hva kan vi i dag lære av Smith? Adam Smith var også moralfilosof og opptatt av markedets og samfunnets etikk. Har vi, på grunn av markedsøkonomiens suksess, en tendens til å glemme Smiths helt sentrale moralfilosofi?

 

Meld deg på her.

 

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »