Debatt: Er sosialdemokratiet liberalt?

Nytt Norsk Tidsskrift og Civita inviterer til debatt på Litteraturhuset onsdag 8. oktober kl.18.30 – 20.00

På 80-tallet var det en stor frihetsdebatt i Arbeiderpartiet, som endte opp med at tidligere Høyreleder og statsminister, Jan P. Syse, anklaget Arbeiderpartiet for «å ha stjålet våre klær mens vi badet.» I 1988 tok Nils Gilje for seg «forholdet mellom sosialisme, liberalitet og demokrati» med ambisjon om å foreta «en ideologisk loftsrydding».

Gilje avviste leninismen og demokratisk sosialisme – og havnet i sosialdemokratiet. Hvordan står analysen seg nå, et kvart århundre etter? Er sosialdemokratiet liberalt og er alle stortingspartier liberale? Eller er det fortsatt liberale frihetskamper som gjenstår?

panelet081014_web3

Nils Gilje, professor ved Institutt for kulturstudier og kunsthistorie ved UiB, innleder til debatt. Også i panelet: Jurist og filosof i Civita, Morten Kinander, postdoktor ved Institutt for offentlig rett ved UiO, Silje Langvatn, og stortingsrepresentant og parlamentarisk leder i SV, Bård Vegar Solhjell.

Påmelding her.

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »