Åmås, Knut Olav: Dette er Norge

 

 

Dreyer, 2018. 394 sider.

Teksten er skrevet av Mathilde Fasting, idéhistoriker i Civita.

 

 

Dette er Norge er en fin samling med kronikker fra Knut Olav Åmås hånd. Han skriver om identitet, om vanskelige tema, og han tillater seg å bruke egne erfaringer der det passer.

Åmås er samfunnsengasjert, og det fungerer fint slik han gjør når han sorterer kronikker fra ulike år inn i samme tema. Det er ikke mange som har så mange gode kronikker at det kan fylle en hel bok, uten å bli gjentakende og kjedelig, men det kan Knut Olav Åmås. Han klarer å fremstille Norge, uten å skrive en roman eller en sakprosabok, men rett og slett ved nennsomt å velge ut gode tekster og plassere dem inn i et hele.

 

Se også:

Kan alle bli norske?

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »