Valget i Tyskland

Den 22. september avholdes det valg til forbundsdagen i Tyskland. Fortsetter Angela Merkel (CDU) som kansler, eller blir det hennes tidligere regjeringskollega fra storkoalisjonen 2005-2009, Peer Steinbrück (SPD), som tar over? Hvilken betydning har valget for Tysklands utvikling, og hva har det å si for et kriserammet EU?

Professor i filosofi ved NTNU og gjesteprofessor ved Humboldt Universitet i Berlin fra 2004-2009, Helge Høibraaten, tidligere utenriksredaktør i Aftenposten og korrespondent i Bonn, Nils Morten Udgaard, og generalsekretær i Den norske Atlanterhavskomité, Kate Hansen Bundt, kommenterte valgresultatet.

Se innleggene her:

Se debatten her:

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »