Kulturell krise i Europa?

Civita inviterte til frokostmøte på Café Christiania tirsdag 13. november

Er den økonomiske krisen i Europa en forsmak på en dypere kulturell, ideologisk og demografisk krise? Har EU som integrasjonsprosjekt mistet sin kraft? Ser vi en motreaksjon, der nasjonalstaten igjen trekkes opp som den viktigste enhet?  Hva skjer når arbeiderklasse blir trygdeklasse? Hvordan reagerer europeere på svekket kristendom og økt innvandring?

Civita inviterte journalist og forfatter av blant annet Gjeldsslaven Europa, Jon Hustad, statsviter og EU-ekspert Jan Erik Grindheim, statssekretær i Miljøverndepartementet (SV) og forfatter av Høyrepopulismens hemmeligheter, Ketil Raknes, og forsker i statsvitenskap ved UiO, Asle Toje, for å debattere Europa og Tojes siste bok Rød, hvitt og blått – om demokratiet i Europa.

 

Vi har dessverre ikke film fra dette frokostmøtet grunnet tekniske problemer. Vi beklager dette.

 

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »