Storbritannia og EU

Statsminister David Cameron har lovet britene en folkeavstemming om medlemskapet i EU, dersom de konservative får flertall ved valget i 2015. Han ønsker å forhandle frem et mer konkurransedyktig, fleksibelt og demokratisk EU, men meningsmålinger antyder en betydelig EU-skepsis blant britiske velgere. Hvor står EU-debatten i Storbritannia, og hvordan ser britene for seg sin fremtidige rolle i Europa?

Se video fra frokostmøtet fredag 8. november med den britiske ambassadøren til Norge, Ms. Jane Owen, postdoktor ved UiO og redaktør av British Politics Review, Øivind Bratberg, og leder av Europabevegelsen i Storbritannia, Petros Fassoulas.

Frokostmøtet ble arrangert i samarbeid med Den britiske ambassaden og Europabevegelsen.

 

Se innleggene her:

Se debatten her:

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »