Statsautorisert homohat i Russland?

Forfølgelsen av homofile viser at liberale grunnverdier er under angrep i Russland. Nye lover gir næring til en hatefull offentlig debatt og legitimerer trakassering og vold mot homofile.

Hvordan bør liberale demokratier forholde seg til Putin-regimets heksejakt på homofile? Og hvordan kan OL bidra til å styrke menneskerettighetene i Russland? Bør myndighetene i vestlige land bruke OL i Sotsji til å markere motstand mot menneskerettsbruddene i Russland, eller bør man styre unna politiske markeringer i forbindelse med et OL?

 

Se film fra frokostmøtet med Håkon Haugli, tidligere stortingsrepresentant for Ap, Inge Andersen, generalsekretær i Norges idrettsforbund, Julie Wilhelmsen, forsker ved avdeling for Russlandsstudier, NUPI, og Bård Glad Pedersen, statssekretær i UD.

 

Se innledningene her:

 

Se debatten her:

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »