Nord-Korea, Kina og USA

Nord-Korea har de siste månedene raslet med sablene, og USA har svart at de er forberedt på et militært angrep. Er dette kun retorikk, eller er det reell fare for krig? Kina har tradisjonelt beskyttet regimet i Pyongyang, men ser vi nå nye tendenser i Kinas utenrikspolitikk? Hvordan vil et nytt politisk lederskap i Kina påvirke landets utenrikspolitikk?

Se film fra frokostmøtet med Paul Haenle fra Carnegie Endowment for International Peace. Haenle er tidligere direktør for Kina-, Taiwan- og Mongolia-saker i Det hvite hus i perioden 2007 – 2009, Pentagon-rådgiver om Kina og har militær bakgrunn med tyngdepunkt i Asia.

Hør podcast fra møtet her.

 Se Haenles innledning her:

 

Se debatten her:

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »