Koalisjonsregjeringer, flertallsregjeringer og mindretallsregjeringer — hvordan fungerer de?

Civita inviterte til frokostmøte på Café Christiania fredag 9. februar kl. 8.00 – 9.30

 

Vi har nå gått fra en vanlig mindretallsregjering til en flertallsregjering til en mindretallsregjering med samarbeidsavtale til en ny mindretallsregjering. Hva skiller disse regjeringene? Blir det bedre eller dårligere styring? Arbeider de likt eller forskjellig? Hva er de ulike konstellasjonenes fordeler og ulemper?

I panelet var: Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, medlem av Jagland-, Stoltenberg I- og Stoltenberg II-regjeringene, Kristin Halvorsen, finansminister og kunnskapsminister i Stoltenberg II-regjeringen (TBC), Sigbjørn Aanes, inntil nylig statssekretær for statsminister Erna Solberg, og Kristoffer Kolltveit, førsteamanuensis i statsvitenskap ved OsloMet.

Se video fra innledningene her:

 Se video fra debatten her:

Her kan du høre podcast fra møtet:

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »