Israel: Da fredsbevegelsen forsvant

På 90-tallet demonstrerte flere hundretusen israelere til støtte for Oslo-avtalen. I dag er fredsbevegelsen liten, israelere flest er skeptiske til fred og høyresiden setter premissene. Hvem er den israelske opinionen og hvor står de? Hvorfor?

I norske medier er fordømmelsen av Israel gjerne hard. Men reflekterer den situasjonen på en god måte? Belyser man argumentene til vanlige israelere godt nok?

Israel (og USA) viser motvilje mot palestinernes søknad om FN-medlemskap. Samtidig støtter over 70 prosent av israelere en tostatsløsning. I mellom ligger blindsonen i den norske forståelsen, hevder Karin Abraham i sin nye bok Israel: Da fredsbevegelsen forsvant.

Se film fra frokostmøtet med Morten Strøksnes, idehistoriker, journalist og forfatter av boken Hellig grunn. En reiseskildring fra Midtøsten, Sidsel Wold, journalist og forfatter av boken Checkpoint: En beretning fra Midtøsten, Bjørn Gabrielsen, journalist, anmelder i DN og forfatter engasjert i Israel/Palestina-konflikten og Karin Abraham, forfatter av boken Israel: Da fredsbevegelsen forsvant, kunsthistoriker fra UiO med Master i Midtøstenstudier og bosatt i Jerusalem.

Møtet ble arrangert i samarbeid med Frekk Forlag med utgangspunkt i Karin Abraham bok Israel: Da fredsbevegelsen forsvant.

 

Se innleggene her:

 

Se debatten her:

 

 

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »