Hvorfor stemmer innvandrere som de gjør?

Civita inviterte til frokostmøte om innvandreres stemmegivning onsdag 18. april kl. 8.00 – 9.30.

 

 

Innvandrere stemmer i mindre grad enn resten av befolkningen. De som stemmer, stemmer i stor grad på partier på venstresiden. Nær seks av 10 innvandrere med bakgrunn fra Afrika, Asia og Latin-Amerika stemmer for eksempel på Arbeiderpartiet. Hvorfor stemmer innvandrere i Norge som de gjør? Hvorfor stemmer ikke flere innvandrere på borgerlige partier?

Møtet ble arrangert i samarbeid med Høyres mangfoldsutvalg,

I panelet var: Johannes Bergh, valgforsker og leder av valgforskningsprogrammet ved ISF, Mahmoud Farahmand, leder av Høyres mangfoldsutvalg og Tina Shagufta Munir Kornmo, stortingsrepresentant for Venstre.

Her kan du se video fra innledningene:

Her kan du se video fra debatten:

Her kan du høre møtet som podcast:

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »