Kaotiske tilstander i Sverige?

Civita inviterte til frokostmøte på Café Christiania tirsdag 16. september.

Sverige får ny regjering. De rødgrønne partiene fikk større oppslutning enn de borgerlige partiene, og dermed går Allianse-regjeringen av. Men den rødgrønne seieren er problematisk: De rødgrønne partiene fikk ikke større oppslutning enn i 2010, og de har ikke flertall, mens Sverigedemokratene var valgets store vinner og kommer i vippeposisjon. Hvilke konsekvenser får dette for regjeringsdannelsen, for svensk politikk og for svensk økonomi?

Se video fra frokostmøtet med Vidar Helgesen, statsråd for EØS-saker og forholdet til EU og tidligere bosatt i Sverige, Marianne Marthinsen, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, og PJ Anders Linder, sjefredaktør og adm direktør i Axess.

Se innleggene her:

Se debatten her:

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »