Finnes det noe håp for den offentlige samtalen i Norge i dag?

Gyldendal, Civita og Agenda inviterte til debattmøte på Gyldendalhuset onsdag 27. november

Innledere var Bård Larsen fra Civita, Sylo Taraku fra Agenda, kommentator Hege Ulstein fra Dagsavisen og forfatter Anne Holt

Samtalen ble moderert av Fredrik Solvang.

Det norske offentlige ordskiftet blir i stadig større grad preget av polarisering, populisme og hatefull retorikk. Samfunnsdebattanter og politikere som ytrer seg offentlig blir offer for sjikane og trakassering både privat og i åpne fora. Dette er blant annet et resultat av en teknologi som fremelsker polemikk og raseri.

Den norske offentligheten som skulle være et sted for «mer demokrati, mer åpenhet og mer humanitet», er i ferd med å bli noe helt annet. Er vi i ferd med å få en offentlighet der viktige stemmer ikke lenger tør, eller orker, å ytre seg?

Anne Holt har skrevet om alt dette i sin nyeste roman Furet/værbitt – en bok Dagbladet kaller en «skremmende god samtidskommentar». Hun tar med det opp en tradisjon fra Sjöwall & Wahlöö: Å benytte kriminalromanens form til å diskutere akutte politiske problemstillinger.

Se video fra møtet her: 

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »