Er det liberale demokratiet i trøbbel?

Wergeland på Litteraturhuset

Civitakveld og boklansering mandag 14. januar kl. 18.30-20.00

 

Historisk sett er liberalt demokrati ekstremt vellykket. Mennesker har aldri vært friskere, rikere eller levd lenger.

I sin nye bok «Demokrati i trøbbel – Et essay om hvordan og hvorfor demokratier kan gå i stykker», beskriver forfatter Bård Larsen en tid der Vesten bærer preg av mistillit og fatalisme.

Larsen skriver at uroen som vi opplever er en kamp om ideer. Men også om virkelighetsforståelser og identitet. I den nye medievirkeligheten kastes det ut motstridende informasjon om hva som skjer rundt oss.

Men hvor galt er det fatt, og hvilke årsaker ligger bak mye av den populistiske uroen?

Til å samtale om boka med forfatter Bård Larsen har vi invitert statssekretær Sveinung Rotevatn (V) og Cathrine Moe Thorleifsson, forsker ved Senter for ekstremismeforskning ved UiO.

NB! Pga stor interesse er møtet flyttet til rommet Wergeland på Litteraturhuset, Wergelandsveien 29.

Boken vil være tilgjengelig for salg på møtet.

Velkommen!

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »