Norsk politikk

Hvordan blir vi flere i nord?

Hva er verdien av en folkerik nordlig landsdel? Hvordan er befolkningsutviklingen i Nord-Norge sammenlignet med andre samfunn i nordområdene? Hvilke politiske svar finnes på utviklingen? Se video fra møtet her!

Publisert: 11. juni 2020

Nordområdesenteret ved Nord Universitet, i samarbeid med Civita, inviterte til et åpent webinar om befolkningsutviklingen i Nord-Norge

torsdag 11. juni

Vår nordligste landsdel har opplevd sterk økonomisk vekst de siste ti årene, med jevn økning av antallet jobber i privat sektor. Likevel fortsetter en langvarig trend med en nedgang i befolkningen i Nord-Norge. For å møte denne utviklingen politisk må tiltak være kunnskapsbasert og gjennomtenkt.

Hva er verdien av en folkerik nordlig landsdel? Hvordan er befolkningsutviklingen i Nord-Norge sammenlignet med andre samfunn i nordområdene? Hvilke politiske svar finnes på utviklingen?

Se video fra møtet med Kristin Clemet, leder av tankesmien Civita, Arne O. Holm, sjefredaktør for High North News, Linda Beate Randal, direktør for Arktis hos Innovasjon Norge, Erlend Bullvåg, dekan ved Handelshøyskolen ved Nord universitet, Aleksandra Seljeseth, AUF, og Nicole Furnes fra Unge Høyre.

Bård Ludvig Thorheim innledet og deltok også i panelet. Thorheim er knyttet både til Nordområdesenteret og Civita. Han jobber med et notat om temaet som skal lanseres høsten 2020 av Nordområdesenterert og Civita i fellesskap.

Se video fra møtet her: