Politisk bokhylle – januar 2020

 

Vi har samlet noen av de bøkene Civitas ansatte har lest og skrevet om i det vi har kalt en «politisk bokhylle», som du finner her.

Nylig døde den britiske konservative filosofen Roger Scruton. I 2010 skrev Lars Kolbeinstveit om hans bok «The Uses of Pessimism and the Danger of False Hope»:

Scruton, Roger: The uses of pessimism and the danger of false hope

Internasjonalt gis det ut mange bøker om liberalismens kår og utfordringer. De siste månedene har Lars Peder Nordbakken både skrevet om nobelprisvinner Mario Vargas Llosas personlige idehistorie og Ralf Füchs forslag til en grønn, liberal politikk, Marius Doksheim har skrevet om Adam Gopniks forsvar av en forsiktig og ydmyk liberalisme, og Mathilde Fasting har skrevet om Branko Milanovics bok om kapitalismen:

Vargas Llosa, Mario: Der Ruf der Horde

Gopnik, Adam: A Thousand Small Sanities – The Moral Adventure of Liberalism

Fücks, Ralf: Freiheit Verteidigen

Milanovic, Branko: Capitalism, Alone

Bård Larsen har skrevet om Per Anders Madsens bok om 1989, og Mathilde Fasting har skrevet om to bøker om nasjonalisme:

Madsen, Per Anders: 1989 – Året som endret Europa

Østerud, Øyvind: Nasjonalisme

 

Resten av omtalene i den politiske bokhyllen kan leses her.

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »