Liberal halvtime: Er bompenger en fornuftig måte å finansiere veier på?

Denne våren har vi opplevd et bompengeopprør, som kan manifestere seg i stor oppslutning om protestpartier på valgdagen 9. september. Har aksjonistene et poeng? Kan ikke staten betale alle utgifter over statsbudsjettet? Er bompenger et godt system for innkreving av avgifter fra bilistene? Eller finnes det bedre alternativer? Gjest: Lasse Fridstrøm, forsker ved Transportøkonomisk Institutt.

Episode 81 av Civitas podcast «Liberal halvtime» finner du her.

Podcasten finnes også tilgjengelig i iTunes, i Spotify, og i mange andre vanlige podcast-apper, samt på nett.

Abonnér gjerne på podcasten, og gi oss en vurdering!

 

Her kan du spille av podcasten direkte:

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »