Demokrati og rettigheter

Har fremtidens Europa plass til jødene?

Terrorangrepene i Paris og København har, i tillegg til å være et angrep på ytringsfriheten, også vært et angrep på jøder. Skyldes trusselen mot den jødiske minoriteten innvandring, eller er det andre årsaker som forklarer frykten? Hva kan vi gjøre for at jødene også skal føle seg hjemme i fremtidens Norge og Europa? Se video fra frokostmøtet med Vidar Helgesen, Monica Csango, Shoaib Sultan og Bård Larsen.

Publisert: 22. februar 2015

Civita inviterte til frokostmøte på Café Christiania torsdag 26. februar.

Terrorangrepene i Paris og København har, i tillegg til å være et angrep på ytringsfriheten, også vært et angrep på jøder. Stadig flere jøder velger nå å emigrere fra Europa på grunn av økt antisemittisme. Skyldes trusselen mot den jødiske minoriteten økt islamsk innvandring, eller er det andre årsaker som forklarer frykten i den jødiske minoriteten? Hva kan vi gjøre for at jødene også skal føle seg hjemme i fremtidens Norge og Europa?

Se video fra frokostmøtet med statsråd for EØS-saker og forholdet til EU Vidar Helgesen, journalist og regissør Monica Csango, rådgiver ved Antirasistisk Senter og tidligere leder av Islamsk Råd Norge, Shoaib Sultan og historiker i Civita Bård Larsen.

Se innleggene her:

Se debatten her: