Økonomisk politikk

Stiglitz og den norske modellen

Universitetets aula var stappfull av folk som ville høre Stiglitz’ foredrag. Han begynte med å sette det hele i et historisk perspektiv: Dagens finanskrise er den verste økonomiske krisen siden The Great Depression. I foredraget presenterte nobelprisvinneren sitt syn på de underliggende årsakene til finanskrisen, ispedd mange harde spark til finansnæring, reguleringsmyndigheter og banksjefer, skriver Mathilde Fasting i Minerva.

Publisert: 31. mai 2013

«Nobelprisvinner i økonomi Joseph Stiglitz har vært på en rask visitt i Norge, invitert av Innovasjon Norge og Universitetet i Oslo. De kunne by på vakkert vær og storslått Munch i UIOs aula, og Stiglitz kvitterte med å gi den norske modellen en god klem.

Universitetets aula var stappfull av folk som ville høre Stiglitz’ foredrag Chronicle of the Financial Crisis. Han begynte med å sette det hele i et historisk perspektiv: Dagens finanskrise er den verste økonomiske krisen siden The Great Depression. I foredraget presenterte nobelprisvinneren sitt syn på de underliggende årsakene til finanskrisen, ispedd mange harde spark til finansnæring, reguleringsmyndigheter og banksjefer,» skriver Mathilde Fasting i Minerva.

Les resten av innlegget her.