Ny bok: Gründere bygger Norge

Mellom 2002 og 2007 ble det skapt 248.000 jobber i selskaper etablert for mindre enn fem år siden. Samtidig forsvant 181.000 arbeidsplasser i bedrifter som var eldre enn fem år. Dette står som det endelige beviset på at gründere bygger Norge.

Les hvordan gründerne av Rema 1000, Havila Shipping, Stormberg, Bipper, Vennebyen og Blafre har klart å realisere gründerdrømmen.

Gründerne bak disse bedriftene står i en norsk tradisjon, skriver professor ved NHH, Ola Grytten. Professor ved BI Torger Reve og Fagrådsleder i Civita Lars Peder Nordbakken spør hva samfunnet kan gjøre for at flere skal bli som dem.

 

Om forfatteren

Øyvind Gustavsen (32) er journalist med erfaring fra VG, Aftenposten og Vårt Land. Han har skrevet om innovasjon og gründerskap i flere år. Gustavsen har en M.A. i journalistikk fra Columbia University i New York. Han har også vunnet New York Foreign Press Associations pressepris. Dette er hans første bok.

 

Boken kan bestilles på post@frekkforlag.no. 

Gründere bygger Norge er utgitt i samarbeid med Civita og Tankesmien Skaperkraft.

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »