Demokrati og rettigheter

Castros perle

Romantiseringen og fascinasjonen for Cuba lever i beste velgående i Norge, skriver Bård Larsen hos Minerva: Nå kan den reiselystne gripe dagen og oppdage Castros karibiske perle med selveste Vigdis Hjort.

Publisert: 26. februar 2013

Historiker i Civita, Bård Larsen, skriver i Minerva:

«Romantiseringen og fascinasjonen for Cuba lever i beste velgående i Norge.

Nå kan den reiselystne gripe dagen og oppdage Cuba med selveste Vigdis Hjort. Det er ikke første gang Hjort er guide til det som omtales som ”Castros karibiske perle”.  Sammen med Hjort og operatørene OrkidéEkspressen kan man for tjue tusen kroner foreta en odysse i Cubas historie og kultur, selvsagt inkludert Che Guevaras mausoleum i Santa Clara. Hvorvidt OrkidéEkspressen foretar lignende reiser til f.eks ”Mugabes afrikanske paradis”, ”Lukasjenkos haver” eller ”Kim Jong Uns kongerike” er foreløpig ikke kjent (er det noen som for øvrig husker kulturreiser til ”Pinochets sydamerikanske perle?).»

Les hele artikkelen her.

Se også Larsens bok:

IDEALISTENE – Venstresidens reise i det autoritære

IDEALISTENE handler om politiske pilegrimer, klakører for totalitære og autoritære regimer, den radikale venstresidens svart-hvite verdenssyn og svermeriet for autoritære og totalitære stater. Ikke minst handler den om moralsk selvrettferdighet og en manglende toleranse for annerledes tenkende.

Venstresidens lefling med kommunistiske stater var ikke bare en avstandslek med ord og symboler: Regimene eksisterte i virkeligheten, og ofrene var mennesker av kjøtt og blod. Venstreorienterte medløpere valgte bort friheten til fordel for dogmene. Men de valgte aldri bort sin egen frihet.

Bestilles her.