Frokostmøte 9.10: Skal leger få reservere seg?

Civita inviterer til frokostmøte på Café Christiania tirsdag 9. oktober kl. 8.00-9.30

Helsepersonell kan av samvittighetsgrunner reservere seg mot å utføre abort.

Bør denne reservasjonsretten også gjelde fastleger som henviser til abort eller andre tjenester som strider mot deres samvittighet? Hvilke konsekvenser vil det i så fall ha for kvinner som ønsker abort, og hvilke konsekvenser kan det ha for legers ønsker om å få reservere seg også mot andre former for behandling?

Og hva sier det om demokratiet vårt, dersom vi tvinger leger til å utføre handlinger de selv mener er umoralsk?

Til å diskutere dette har vi invitert Jan Emil Kristoffersen, overlege ved Akershus Universitetssykehus, Hege Gjessing, president i Legeforeningen, og Laila Dåvøy, stortingsrepresentant (KrF) og medlem av helsekomiteen.

Dette frokostmøtet arrangeres i samarbeid mellom Civita og tankesmien Skaperkraft.

Det serveres frokost fra kl. 07.45, og det blir anledning til å stille spørsmål.

Møtet finner sted på Café Christiania. Nedre Vollgate 19, inngang i Stortingsgaten.

VELKOMMEN!

Meld deg på her.

 

 

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »