Clemets blogg
Demokrati og rettigheter

First House: Hysteri eller hykleri?

I Norge er det først og fremst interesseorganisasjonene som driver lobbyvirksomhet. LO, NHO, Unio, Bondelaget og NIF er lobbyister. Skulle kommunikasjonsbransjen dukke opp på Stortinget, ville det nok helst skjedd i regi av Kommunikasjonsforeningen. Noen som bedriver lobbyvirksomhet, har nok på forhånd fått hjelp og råd fra et av kommunikasjonsbyråene. Hva er galt med det? Les Kristin Clemets blogginnlegg.

Publisert: 11. april 2012

«I Norge er det først og fremst interesseorganisasjonene som driver lobbyvirksomhet, mens kommunikasjonsbransjen nesten ikke gjør det. I USA, som Thorbjørn Jagland underlig nok viste til da han skulle advare mot First House-fenomenet, er det mange profesjonelle lobbyister som fremmer sine klienters sak overfor politikerne. I Norge er det LO, NHO, Unio, Bondelaget og Norges Idrettsforbund som er lobbyister, og som fremmer sine medlemmers interesser overfor politikerne. Det finnes hundrevis av slike organisasjoner i Norge, og skulle kommunikasjonsbransjen dukke opp på Stortinget, ville det nok helst skjedd i regi av Kommunikasjonsforeningen.

Noen av de enkeltbedriftene eller interesseorganisasjonene som bedriver lobbyvirksomhet, har nok på forhånd fått hjelp og råd fra First House eller et av de andre kommunikasjonsbyråene. Spørsmålet er hva som er galt med det?»

Les Kristin Clemets blogginnlegg her.