Debatt om innvandring

According to some, immigration is Europe’s biggest problem; according to others, it is the only hope for the continent’s salvation. The first camp argue that the big waves of immigration into Europe over the past 20 years have led to fractures in national communities, strains on infrastructure and resources and, in a few extreme cases, the radicalisation of violent minorities in both the immigrant and indigenous populations. The second camp says that without an injection of immigrant labour, Europe’s demographic situation will soon become dire. A wrinkle in the dispute is that much of the immigration in Europe comes from elsewhere in the continent. Does that movement, and the influx of newcomers from elsewhere, enrich or threaten Europe?

 

Forfatteren av boken «Immigrants: Your Country Needs Them», Philippe Legrain, og Prospect Magazines David Goodhart diskuterer hos The Economist.

Les debatten her.

 

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »