Demokrati og rettigheter

Våre tanker går til alle som er rammet

Det er hjerteskjærende å lese og høre de fryktelige historiene de unge AUF’erne nå kan fortelle. I Civita er vi, som alle andre, vantro vitne til denne grufulle forbrytelsen. Vi føler med alle berørte og pårørende og forstår at mange av dem fortsatt er i fortvilet uvitenhet.

Publisert: 23. juli 2011

Det er hjerteskjærende å lese og høre de fryktelige historiene de unge AUF’erne nå kan fortelle.

Det absolutte mareritt har rammet dem. Da de trodde seg helt trygge, blir de plutselig jaget rundt på en øy av en mann de først tror er politi, men som altså viser seg å være en kaldblodig drapsmann. For et sjokk for unge idealistiske mennesker, som har hatt sin barndom og ungdom i et trygt demokrati med et politi vi kan ha tillit til.

I Civita er vi, som alle andre, vantro vitne til denne grufulle forbrytelsen. Vi føler med alle berørte og pårørende og forstår at mange av dem fortsatt er i fortvilet uvitenhet. Samtidig er vi imponert over politi og hjelpemannskaper og stolt over en statsminister og ordfører som viser lederskap og ro i en svært vanskelig situasjon, og som hjelper oss å sette ord på det vi føler og de reaksjoner som nå bør komme: Ikke splid og mer vold – men mer samhold og mer demokrati.

Våre tanker går nå til alle som er rammet, til AUF og til statsministeren.