Ideer

Phillip Blond, Red Tory

Phillip Blond er en annerledes konservativ. Blond kritiserer høyresiden fordi de er for lite opptatt av “social justice” og i den grad de er det, foreskriver feil medisin. Blonds hovedkritikk av venstresiden er deres ønske om å sentralisere, standardisere og utforme en “one size fits all”, hvilket verken er ønskelig eller hensiktsmessig i et samfunn som består av ulike individer, grupper og småsamfunn.

Publisert: 8. juli 2011

Eirik Løkke, prosjektmedarbeider i Civita, skriver om konferansen «Big Society and Europe», arrangert av den britiske tankesmien ResPublica, som ledes av Phillip Blond:

«Phillip Blond er en annerledes konservativ enn tradisjonelle britiske toryer. Blond kritiserer like gjerne høyresiden som venstresiden – høyresiden fordi de er for lite opptatt av “social justice” og i den grad de er det, foreskriver feil medisin. Blonds hovedkritikk av venstresiden er deres ønske om å sentralisere, standardisere og utforme en “one size fits all”, hvilket verken er ønskelig eller hensiktsmessig i et samfunn som består av ulike individer, grupper og småsamfunn med tilpassede behov.»

Les artikkelen hos Minerva.

Blonds bok Red Tory er for tiden en av de bestselgende bøkene på den britiske høyresiden. Hans tanker oppsummeres også i denne talen ved oppstarten av ResPublica.