Ideer

BOKLANSERING: Konservatisme

I alle europeiske land diskuteres nå spørsmål om kulturell identitet, nasjonale fellesskap og sivilsamfunnet. Har konservatismens understrekning av den ikke-politiske sfære en særegen relevans i vår tid? I antologien Konservatisme presenteres 21 konservative tenkere og politikere. Hva er forskjellene og likhetene i deres tenkning? Se CIVITA-TV fra frokostmøtet med Lars Roar Langslet, Bernt Hagtvet, Cathrine Holst og redaktørene for boken Henrik Syse og Torbjørn Røe Isaksen.

Publisert: 7. juni 2011

I alle europeiske land diskuteres nå spørsmål om kulturell identitet, nasjonale fellesskap og sivilsamfunnet. Hvilke samfunnsområder bør reformeres i vår samtid? Har konservatismens understrekning av den ikke-politiske sfære en særegen relevans i vår tid? I antologien Konservatisme presenteres 21 konservative tenkere og politikere. Hva er forskjellene og likhetene i deres tenkning? Hva er det som gjør dem spesifikt konservative? Er konservatisme en ideologi, og hva skiller den fra andre tankeretninger?

Boken kan bestilles hos Universitetsforlaget her.

Se CIVITA-TV fra frokostmøtet med Lars Roar Langslet, Bernt Hagtvet, Cathrine Holst og redaktørene for boken Henrik Syse og Torbjørn Røe Isaksen.

Se innleggene her:

Se debatten her: