NOBELPRISEN I LITTERATUR 2010: Mario Vargas Llosa


I dag ble det klart at den peruanske forfatteren Mario Vargas Llosa får den prestisjetunge Nobelprisen i litteratur for 2010. Vargas Llosas er en forfatter med et personlig engasjement for liberalisme, åpenhet og mot totalitære tendenser. Les hans artikkel om globalisering fra Civitas bok Frihet – samtalen fortsetter og intervju av Johan Norberg i NEO om den latinamerikanske liberalismen.

Les artikkelen fra Civitas-bok her: kulturene_og_globaliseringen_mario_vargas_liosa.pdf

Last ned og les Civita-boken Frihet – samtalen fortsetter fra 2004 her. Bokens artikler er innlegg i debatten om betydningen av frihet i dagsaktuelle samfunnspørsmål.

Les intervjuet med Vargas Llosa av den svenske idéhistorikeren Johan Norberg i NEO her.

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »