PRESSEMELDING FRA CIVITA

18. januar 2010

David Hansen går til tankesmien Civita

David Hansen går til tankesmien Civita. Med bakgrunn som spesialrådgiver i Strømmestiftelsen, PR-rådgiver i Gambit Hill & Knowlton, og som KrF-politiker, bringer han med seg erfaringer som vil være av stor nytte for Civita, sier Kristin Clemet.

Norsk politikk og samfunnsdebatt trenger flere som arbeider målrettet med ideene bak den praktiske politikken. I møte med store spørsmål som den internasjonale finanskrisen, klimakrisen og utviklingen av vårt eget velferdssamfunn er det mer nødvendig enn noen gang at vi ikke mister retningssansen. Denne sansen holdes oppe av en bevissthet om ideene og verdivurderingene bak de ofte små, kortsiktige og slagordpregede politiske standpunktene. – Motivasjonen til en tankesmie som Civita er å arbeide forut for den aktuelle dagsorden, for slik å prege den og de aktørene som setter den.

Civita har en klar agenda i å fremme liberale verdier, markedsøkonomien og dens betydning for velferd, frihet og demokrati. Jeg kjenner en sterk motivasjon i å få være med å skjerpe oppmerksomheten hos nåværende og kommende beslutningstakere, hos kommentatorer og andre meningsbærere om disse ideene som har frigjort flere mennesker fra fattigdom og undertrykkelse enn noen andre politiske tankeretninger. Samtidig ser jeg at også andre enn de tradisjonelle politiske myndigheter trenger å utfordres. I vår tid har ledere i privat sektor og innen organisasjonslivet stor innflytelse på samfunnsutviklingen. Det er avgjørende med et tydelig ideologisk kompass også i slike posisjoner. Civita har derfor en oppgave både i møte med politikken og i møte med næringslivet, sier Hansen.

For ytterligere informasjon eller kommentar kan David Hansen i Civita kontaktes på mobil 90523113

c i v i t a – den liberale tankesmien – Akersgt. 20, N-0158 OSLO – T 40002277