– Det er helt meningsløst at Norge skal subsidiere landbruket og bygge høye tollmurer, sier Bob Geldof til Aftenposten i dag. Han la til at det Afrika trenger er støtte, investeringer og marked. Sir Bob har rett.

En frittalende Geldof påpekte også det faktum at Norge er en ”bistandsdverg” i forhold til USA, som har firedoblet bistanden til Afrika under Bush (Ja, du leser riktig). Clinton derimot, nordmenns amerikanske favorittpresident, halverte i sin tid amerikansk bistand til Afrika. Dette er nok litt vanskelig å fordøye for flertallet av norske medier og deres karikerte bilde av den dumme og slemme Bush og den smarte og snille, men dog litt i overkant frilynte, Clinton?

DE

Se også Bob Geldof i The Independent: Aid isn’t the answer. Africa must be allowed to trade its way out of poverty

Se mer om temaet fattigdomsbekjempelse, tollmurer og hykleri på Civitas hjemmeside:

Bistand er problemet, ikke løsningen, fra Civitas åpne møte med Andrew Mwenda, 6.5.08

Handel og solidaritet, kronikk av Dag Ekelberg, VG 1.3.07

Norge og frihandel, kronikk av Vibeke H. Madsen, adm dir i HSH og medlem av Civitas fagråd, 2.2.07

Innspill til Utviklingsutvalget, Civitas innspill om betydningen av handel for utvikling og fattigdomsreduksjon i utviklingsland, 13.11.07

Fra almisser til verdighet? , Civitas bok om mikrokreditt, skrevet av Guri C. Wiggen, (Civita 1.11.05)

FrP og Høyre tenker nytt om landbruk  Livskraftig landbruk uten subsidier – er det mulig? artikkel av Dag Ekelberg, 18.3.05 

SØKETIPS! Du finner store mengder aktuell informasjon om handel og globalisering på Civitas hjemmeside ved å bruke søkefunksjonen på hjemmesiden.