PERCY BARNEVIK: – Gi faen i å bygge veier

Den svenske næringslivslederen Percy Barnevik, er enig i at infrastruktur og institusjonsbygging i fattige land er viktig. Men det tar for lang tid, mener han. – Vi kan ikke vente på dette. Vi må satse nå. Nøkkelen til utvikling er mikrokreditt og entreprenørskap. Det må brukes mer penger på mikrokreditt og mindre penger på veier, sier Barnevik i dette intervjuet med det svenske tidsskriftet NEO.

Hvert år brukes til sammen 110 milliarder dollar på bistand. Bare to av milliardene brukes til mikrokreditt.

Mer om Hand in Hand 

 

Mer om mikrokreditt på Civitas hjemmeside:

Fra almisser til verdighet? Mikrokreditt- bank for fattige (Civita 2005)

Hvorfor taus, Stoltenberg?

Gi de fattige bank!  

 

 

Støtt Civita

Civita er en liberal tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar. Civita er en ideell virksomhet. Vårt arbeid består av debattmøter, seminarer, publikasjoner, skolering og viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er gjort mulig ved hjelp av støtte fra private.

Ditt bidrag vil bidra til at Civita kan fortsette det viktige arbeidet med å formidle kunnskap og ideer som utvider rommet for politisk debatt.

GI DITT BIDRAG HER »