Nigel Lawson, nå Lord Lawson of Blaby, Margaret Thatchers finansminister, ledet en komité i Overhuset som grundig analyserte klimautfordringene og mulige politiske implikasjoner. Komitéens rapport – The Economics of Climate Change – ble publisert i 2005. Siden har Lawson fordypet seg ytterligere i temaet.

Lord Lawson er bekymret for fraværet av kritisk debatt i klimaspørsmåelet. Uten å nøle, mener han, har politikere til venstre og høyre godtatt at katastrofen er nært forestående med mindre man iverksetter dramatiske tiltak som vil påvirke hvordan vi lever.

 

Lawson viser til det faktum at temperaturen på kloden faktisk er fallende. Utslippene av CO2 øker men temperaturen på verdensbasis er altså fallende. Den danske solforskeren Henrik Svensmark har også påpekt at den globale oppvarmingen har stoppet opp. Temperaturen i verden nådde et maksimum i 1998. Siden har utviklingen i temperaturen flatet ut og sogar fallt. Med andre ord stikk i strid med idéen om en menneskeskapt drivhuseffekt.

 Lawson har nylig skrevet en bok om emnet: A Cool Look at Global Warming. Hans foredrag om kan leses og høres på hjemmesiden til tankesmien Centre for Policy Studies