Torstein svarthvitt-3

Sentrum i norsk politikk

«Det er, etter min mening, ikke opplagt at det eksisterer et ideologisk fellesskap mellom KrF, Sp og V som kan sies å utgjøre en «tredje vei» i norsk politikk. Jeg syns heller ikke at det er riktig å si at disse tre partiene utgjør et slags naturlig midtpunkt i det politiske landskapet. Fremfor bare å avvise disse synspunktene, kunne det vært interessant om Kjekstad forsøkte å fylle sentrumsbegrepet med innhold,» svarer Torstein Ulserød i Nationen.

Kristin Clemet _svarthvitt

Fortsatt overfladisk fra Lerø

«Civita driver et faglig utredningsarbeid og skaper åpne møteplasser for debatt. Vi vedkjenner oss vårt politiske ståsted, og det påvirker selvsagt valget av temaer vi tar opp – men vi jukser ikke med den faglige kvaliteten på utredningene. Dessuten prøver vi alltid å ha gode utredninger som bakgrunn for de debattene vi deltar i. Er vi dermed mer «ideologisk styrt» enn mange forskere er – eller for eksempel Lerø selv?» Kristin Clemet svarer Magne Lerø.

Neste arrangement

sept
3
onsdag
08:00

Trusselen fra jihadismen

Cafe Christiania

Civita inviterer til frokostmøte på Café Christiania onsdag 3. september kl. 8.00-9.30. Norske borgere har reist til Syria og Irak for å delta som stridende for IS (Den Islamske Stat). Vi ser på situasjonen i regionen og på USAs rolle og muligheter i konflikten, og vi spør hvordan Norge kan bidra til å nedkjempe IS i Syria og Irak. Representerer norske jihadister en klar trussel mot det norske samfunnet, og hvordan er den norske beredskapen?

Kommende arrangementer

Se alle kommende arrangementer »

Tidligere arrangementer