Ulikhet

Piketty – og ulikhet i Norden

Thomas Pikettys bok Capital in the 21st Century har skapt mye debatt, også i Norge. Vil Pikettys bok forandre vårt syn på kapitalismen og økonomifaget – eller må bokens konklusjoner nyanseres? Er Pikettys tall og tolkning av tallene riktig, og er forslagene til tiltak gode? Og er tallene, tolkningen og tiltakene like relevante for Norden som for USA? Hvordan bør vi i Norden motvirke en utvikling med stadig større ulikhet?

Publisert: 21. august 2014

Thomas Pikettys bok Capital in the 21st Century har skapt mye debatt, også i Norge. Vil Pikettys bok forandre vårt  syn på kapitalismen og økonomifaget – eller må bokens konklusjoner nyanseres? Er Pikettys tall og tolkning av tallene riktig, og er forslagene til tiltak gode? Og er tallene, tolkningen og tiltakene like relevante for Norden som for USA? Hvordan bør vi i Norden motvirke en utvikling med stadig større ulikhet?

Se video fra  frokostmøtet med de tre fremtredende skandinaviske forskerene: Christian Bjørnskov, professor og forsker i internasjonal økonomi ved Aarhus Universitet, Einar Lie, sosialøkonom og professor i historie ved UiO og Jesper Roine, økonom og førsteamanuensis ved Handelshøyskolen i Stockholm og forfatter av boken «Piketty forklart», som er kommet på norsk på Spartacus forlag.

Se innleggene her:

Se debatten her: