IDEOLOGI: Fascisme, nazisme, kommunisme og islamisme. Én totalitær mentalitet?


Deler av venstresiden har vært lite fortrolig med totalitarismedebatten, fordi kommunismens ideologiske likheter (men også forskjeller) med nazismen og fascismen har vært en viktig del av diskusjonen. I nyere tid har også islamisme blitt omtalt som en totalitær ideologi, med ulike synspunkter på gyldigheten av en slik sammenligning. Finnes det én totalitær mentalitet? Hva forener – og skiller – fascismen, nazismen, kommunismen og islamismen? Se Civita-TV fra frokostmøtet med professor Øystein Sørensen, førsteamanuensis Lars Gule og historiker i Civita Bård Larsen.

Se innleggene her:

Se debatten her:

Neste arrangement

okt
14
tirsdag
08:00

Innovation: What can Norway learn from the Israeli entrepreneurial model?

Cafe Christiania

Civita invites you to a breakfast meeting Tuesday October 14th 8.00-9.30 am. The panelists: Saul Singer, American-israeli journalist and co-author of START-UP NATION: The Story of Israel’s Economic Miracle and former editorial page editor at The Jerusalem Post, Daniel Ras-Vidal, CEO, Federation for Norwegian Innovation companies in Norway (FIN) and Anita Krohn Traaseth, CEO, Innovation Norway. Register here!

Kommende arrangementer

Se alle kommende arrangementer »

Tidligere arrangementer